Sokken – Burgers Multicolour

Een stukje geschiedenis…11e eeuw – Genghis Khan was altijd “on the road” met zijn leger om tweederde van de tot dan toe ontdekte wereld te veroveren. Ze hadden het altijd zo druk dat zelden tijd hadden om te stoppen en even rustig te eten. De oplossing was het eten van rauw gehakt in de vorm van een tartaartje dat zij onder de zadels van hun paarden bewaarden tijdens de rit.12e eeuw – Genghis Khan’s kleinzoon, Khubilai Khan, viel Moskou binnen en introduceerde in Rusland het tartaartje. Vele jaren volgden waarin de Russen de delicatesse verfijnde door het toevoegen van eieren en een gesnipperd uitje, nu bekend als steak tartaar. 15e eeuw – Gehakt werd een erg populair gerecht in Europa en de Duitsers begonnen steak tartaar te importeren uit Rusland. Zij noemden het “tartare steak” (erg origineel…).18e eeuw – Duitsland had de grootste havens en boten en reisden daar de hele wereld mee over. Toentertijd was één van de meest populaire gerechten was dan de Hamburg steak, ofwel in een frituurpan gebakken steak tartaar. Nu ook wel bekend als: de frikadel. De ware oorsprong van “de hamburger” is niet duidelijk, maar de meest gangbare versie leidt ons naar het begin van de 19e eeuw naar het moment dat de Europese emigranten Amerika bereikten op schepen van Hamburg Lines. Tijdens de trip kregen zij gehakt van de grill, geserveerd tussen twee stukken brood. “Burgers you have been with us through thick and thin, to you and your delicious goodness!”

€ 11.99

Naar de website

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *