Stukje geschiedenis van de trouwring

De voorloper van de trouwring is de verlovingsring. Deze werd geschonken voor de bruiloft. Er is hierbij sprake van een soort vriendschapsring die niet per se een huwelijk inluidde. Later kwam de echte trouwring in beeld. Egyptenaren en de Grieken exporteerden dit huwelijkssymbool naar de rest van de wereld. In de prehistorie maakte de man en vrouw trouwringen van natuurlijke materialen. Dit als symbool van twee samensmeltende zielen.  De trouwring wordt geschonken als teken van trouw maar ook om de harten te verenigen. De ring wordt geplaatst aan de vierde vinger omdat het schijnt dat er een ader van hieruit naar het hart vloeit.

Draag je een trouwring links of rechts

Als je in het huwelijksbootje gaat stappen zal er aan je gevraagd worden of je de trouwring links of rechts wilt gaan dragen. Dit zal wat geloof betreft verschillen maar ook per land of regio. In Nederland dragen de protestantse echtelieden hun trouwring rechts en katholieken links. In anderen landen kan dit weer anders zijn. In de 16e en 17e eeuw was het zelfs bij sommige vrouwen in de mode om hun trouwring om de duim te dragen. Maar waar vindt je nu zo een trouwringspeciaalzaak? Trouwringen Leiden is de specialist die u zoekt.

Materialen trouwringen

Trouwringen  zijn er in veel soorten en maten. Veel trouwringen zijn gemaakt van edelmetaal. Edelmetaal blijft mooi en roest niet. De standaard trouwring is van goud. Een edelmetaal wat mooi blijft. Hierin een keuze uit geelgoud, witgoud en roodgoud. Het witste en hardste metaal dat er is heet platina. Prettig om te dragen voor de mensen die allergiegevoelig zijn. Het edelstaal wordt ook wel chirurgisch staal of rvs genoemd. Het roest niet is keihard en beschadigd dus niet snel. Dan hebben we ook nog het grijswitte metaal dat titanium wordt genoemd. Titanium is keihard, licht en ook allergievrij. Trouwringen Leiden biedt u hierin volop keus.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *