Behoefte aan een nieuwe uitdaging? Leer een nieuwe taal

Wil jij verhuizen naar een nieuw land? Een geweldige keuze! Er is niets dat je leven meer verrijkt dan het ervaren van een nieuwe cultuur, het leren kennen van nieuwe mensen en een stap zetten buiten je comfortzone. Het is dan natuurlijk wel zo fijn als je ook kunt spreken met de lokale mensen. Dan voel je je pas echt thuis en zo wordt de ervaring alleen nog maar mooier. Taalcursussen zijn de perfecte voorbereiding op je nieuwe avontuur en www.ste.nl heeft alle taalcursussen die je nodig hebt. In deze blog lees je waarom een taalcursus een echte toevoeging is aan je buitenlandse ervaring. 

Leef als een local 

Als je naar een nieuwe plek verhuist, is het leren van de taal vaak niet verplicht. Toch is het heel belangrijk om dit te doen. Verhuizen naar een nieuw land is super gaaf en een prachtige ervaring, maar het kan ook best spannend zijn. Je gaat naar een nieuwe plek, met nieuwe mensen waar je nog niemand kent. Door wat moeite te steken in je inburgering, maak je het een heel stuk makkelijker om nieuwe vrienden te maken en echt onderdeel te worden van de lokale gemeenschap. Natuurlijk is het leven in een nieuw land ook gewoon een heel stuk makkelijker als je de taal spreekt. Zeker in de eerste paar weken zul je heel wat vragen hebben en wie kan die vragen nu beter beantwoorden dan de lokale bevolking. 

Op zoek naar werk? 

Waarschijnlijk wil je ook werken in je nieuwe verblijfplek. Als je de taal spreekt, heb je veel meer toegang tot kansen op de banenmarkt en ben je niet beperkt tot internationale bedrijven. Het spreken van de taal geeft je niet alleen meer mogelijkheden, maar laat ook aan je potentiële werkgever zien wat voor mens je bent. Je laat zien dat je uitdagingen aangaat en dat je niet bang bent om iets nieuws te proberen. Dit zijn vaardigheden die absoluut gewaardeerd worden door werkgevers. Daarnaast wordt het zo ook veel makkelijker om samen te werken en om je collega’s te leren kennen. 

Meer dan alleen taal

Als je besluit om de taal te leren van je nieuwe woonplek, dan betekent dat eigenlijk veel meer dan dat je dezelfde taal spreekt. Het geeft je ook inzicht in de cultuur van dat land, natuurlijk kun je je op veel plekken ook wel met engels redden. Maar door te laten zien dat je de lokale taal wilt leren, toon je aan dat je geïnteresseerd bent in de lokale cultuur en dat je je best doet om je nieuwe buren te begrijpen. Dit wordt zeer zeker gewaardeerd en dat zal het veel makkelijker maken voor jou om de nieuwe cultuur te accepteren, maar het maakt ook dat je nieuwe landgenoten meer hun best willen doen om jou te begrijpen. En dat maakt zo’n spannend avontuur toch een stukje makkelijker. 

De perfecte uitdaging 

Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren en het leren van een nieuwe taal opent zoveel deuren voor je. Het gaat niet alleen om het spreken van de taal met vrienden en kennissen, maar het is ook weer een nieuwe vaardigheid op je cv. En het is ook gewoon ontzettend gaaf, want jezelf op deze manier uitdagen is iets wat niet iedereen zomaar doet. Je mag dus ook zeker trots op jezelf zijn dat je deze uitdaging aangaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *