Lip fillers zijn in de mode!

Je hoort en ziet het steeds meer op steeds jongere leeftijd, lip fillers. Van jong tot oud willen vooral vrouwen iets doen aan hun lippen. Ze vinden ze te klein of niet vol genoeg waardoor ze soms onzeker zijn over hun uiterlijk. Door lip fillers vullen zij hun lippen door injecties en krijgen zij dus volle lippen wat tegenwoordig het equivalent is van mooi. Maar wat zijn lip fillers nou precies en waar moet je dan op letten?

Dit zijn lip fillers

Lip fillers zijn injecties die een lichaamseigen stof zoals bijvoorbeeld hyaluronzuur gebruiken om de lippen voller te maken. Door lege ruimtes op te vullen met deze stof krijgen de lippen meer volume. Meestal blijven de lippen mooi vol voor zo’n 6 maanden na de injecties. Dit verschilt natuurlijk per persoon en hoe vaak je al behandelingen hebt gehad. Wanneer je vaker lip filler behandelingen neemt kun je resistenter worden voor de stof. Verder worden de injecties door iedereen anders ervaren. De ene vindt het zeer pijnlijk waar de ander nergens last van heeft. Bij sommige klinieken is het ook mogelijk om lokaal te verdoven zodat de pijn wat minder wordt.

Waar moet je op letten bij een lip filler behandeling?

Een lip fillers behandeling in Nederland wordt altijd gedaan met tijdelijke fillers die door het lichaam zelf worden afgebroken. Er bestaan wel permanente fillers maar dit is in Nederland verboden. Let hier dus goed op! In het buitenland kun je permanente lip filler behandelingen nog wel doen maar dit wordt ten strengste afgeraden omdat de gevolgen vaak zeer ernstig zijn. Bij een lip filler behandeling die door een echte dokter wordt gedaan is het veiliger en ben je meer zeker van het resultaat. Deze klinieken weten precies hoeveel injecties er nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *