motorjassen

De functies van motorjassen tijdens je motorreis

Ben jij een motorrijder? Of ben je momenteel bezig om jouw motorrijbewijs te halen? Dan heb je vast talloze andere motorrijders met een motorjas aan gezien. Hoewel zo’n jas er lekker stoer uitziet, bedenk je vast dat dit niet de enige reden is om een jas als deze te dragen. Want waarom dragen mensen eigenlijk motorjassen? In deze blog beantwoorden we jouw brandende vraag door de vier functies van motorjassen te bespreken. Zo weet je precies wat je kan verwachten wanneer jij een motorjas haalt.

Het beschermt tegen extreme temperaturen


De eerste functie van een motorjas is om je te beschermen tegen extreme temperaturen. Motorrijden is namelijk niet voor watjes. Je hebt met allerlei omstandigheden te maken op de weg, waaronder de temperatuur. Hoewel de temperatuur het merendeel van de tijd prima zal zijn, zullen er ook dagen voorbijkomen waarbij dit niet zo is. Denk dan een ijzig koude winterdag. Op momenten als deze beschermt een motorjas je tegen de kou door jouw warm te houden. Zo blijft motorrijden ook in mindere omstandigheden te doen.

Het laat je op een stijlvolle manier motorrijden


Een van de andere functies van motorjassen is dat het je stijl geeft tijdens het motorrijden. Motorrijden heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd van een stoere levensstijl. Deze reputatie was nooit zo geweest als er geen motorjassen waren geweest. De leren stof geeft je namelijk een onwijs stoere look. Mede daardoor worden motorjassen gezien als een van de meest sexy kledingstukken die je kan dragen. Wees dan ook stijlvol tijdens het motorrijden door een goede motorjas te dragen. Deze kun je tevens buiten het motorrijden om dragen.

Je wordt beschermd bij ongelukken


De derde functie van een motorjas is dat het je bescherming biedt bij ongelukken. Motorrijden kan aardig gevaarlijk zijn. De meeste ongelukken lopen helemaal niet met een sisser af. Daardoor is het belangrijk om alles eraan te doen om de kans op het overleven van een motorongeluk te verhogen. Een motorjas beschermt je tijdens jouw val bij een ongeluk. De leren stof zorgt ervoor dat jouw huid niet verbrandt wanneer je over het asfalt glijdt. Tevens vangt het de klap van een ongeluk iets beter op. Wanneer jij veilig motor wilt rijden, is een motorjas mede daardoor een must.

Je hebt niet zoveel last van de zon of wind


Tot slot is een motorjas ook functioneel tegen de weersomstandigheden. Wanneer jij motor rijdt kom je namelijk allerlei soorten weersomstandigheden tegen. Dit geldt al helemaal in Nederland. Soms is er een prachtige blauwe hemel, maar de zon kan gevaarlijker zijn dan je denkt. Een motorjas beschermt je tegen een verbrande huid. Tevens wordt je niet zo nat als gewoonlijk tijdens een hoosbui. Ook zit een motorjas redelijk strak, waardoor je niet zoveel last hebt van de wind als normaal. Met een motorjas hoef je dus minder te stressen over het weer. Daardoor is motorrijden ineens een stuk plezieriger om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *