Jurken maken de vrouw

Ben je ook zo’n vrouw die je met geen geweld in een jurk krijgt? De laatste keer dat ik een jurk aan heb gehad was tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap midden in een hittegolf.  Toen dacht ik nog dat ik vaker jurken moest gaan dragen, want stiekem vond ik het wel erg comfortabel en gaf het me een heel vrouwelijk gevoel. Het kan natuurlijk ook de zwangerschap zijn geweest. Want na de geboorte van mijn oudste dochter ging het leven op een heel ander tempo verder en jurken waren wel het laatste waar ik aan dacht. Borstvoeding met een jurk, hoe werkt dat? Tijd om je benen te scheren? Waar vind je dat? Panty’s in de buurt van grijpgrage handjes is ook niet ideaal. En welke nieuwe moeder heeft tijd om te winkelen. Het was in die tijd nog niet zo gemakkelijk om online een jurkje te bestellen zoals je kunt doen via webwinkels als DressesOnly.nl. Dus zo ging de tijd voorbij.

Inmiddels is mijn dochter bijna volwassen en bezit ik niet eens dat zwarte jurkje dat ik volgens alle bladen toch echt in mijn garderobe zou moeten hebben. Maar soms (heel soms) vraag ik me wel af wat anderen denken van mijn stijl. Zoals laatst toen een vrouw niet erg subtiel aan het flirten was met mij. Ik voelde me wel gevleid, maar vroeg me af of ik misschien toch verkeerde signalen doorgeef in mijn camouflagebroek. Kleding zegt immers veel over je. Dat zeggen diezelfde bladen die mij in een zwart jurkje willen zien. Kleren maken de man, en jurken maken de vrouw. Het zijn overigens niet alleen modetijdschriften die me in een jurk willen zien. Volgens veel verschillende onderzoeken zien mannen ook liever een vrouw in een jurk, en ik weet zeker dat die van mij het daar mee eens is. Dus misschien dat het tijd wordt dat ik ook een leuk jurkje ga zoeken.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.