Omslagdoek dames – wikkel jezelf mooi

Wat is eigenlijk precies wat? Is een omslagdoek nu een stola of eerder een sjaal? Al die namen worden soms ook voor hetzelfde gebezigd. Logisch eigenlijk want met alle drie termen worden gewoon fraai afgewerkte stoffen bedoeld. Een omslagdoek dames staat heel vrouwelijk en kan als een modeaccessoire worden ingezet. Zulke sjaals kunnen decoratief werken maar ook een aanvullend onderdeel van je garderobe zijn. Omslagdoek, stola en sjaal kunnen allemaal van hetzelfde materiaal zijn. Of dat nu zijde is, Kasjmir, linnen of wol. En om het helemaal af te maken: als omslagdoek kan je er ook nog alle vormen in vouwen.

Redenen om een omslagdoek dames te dragen

Een omslagdoek omvat een flink stuk stof dat vaak als een rechthoek is gesneden. Ook zijn er bij die in driehoekige of in vierkante vorm zijn gemaakt. Niet alleen vrouwen gebruiken omslagdoeken; ook de man vindt ze soms prettig om te dragen. En waarom draag je nu zo’n doek?

• Functioneel: doek moet je warm houden

• Decoratief: doek siert je of ondersteunt je kledingstijl esthetisch

Verder is er ook nog een religieus doel denkbaar. Je moet dan denken aan een liturgische doek of een gebedsdoek. De stola wordt gezien als ietsje formeler dan een omslagdoek dames. Die kan zich tonen als een brede sjerp die je over de schouders kunt draperen. Stola’s zijn wat kleiner dan de gemiddelde omslagdoek. En een sjaal (ofwel shawl) is vrij smal en heeft nogal wat lengte, bijvoorbeeld een wollen wintersjaal. Die gaat lekker warm om je nek en hals.

Hoe een omslagdoek dames te dragen?

Dat is afhankelijk van de draagster. Dat wat jij prettig vindt en leuk vindt staan is de juiste draagwijze voor jou. Weet je dat niet precies, dan hierbij enkele suggesties:

• Hangend over je schouders met aan de voorzijde een losse knoop

• Losjes over je armen

• Als heerlijke dikke sjaal om je hals draperen

• Om je schouders doen en een zijde over een schouder heen vouwen

Elegant buiten zitten

Soms is het niet echt koud maar ook niet warm. Dan tover je voor je gemak snel een omslagdoek tevoorschijn. Op een koele zomeravond werkt dat prima. Zo houd je het bij je vrienden op de lounge set net wat langer uit. Een omslagdoek is ook wat verfijnder dan zo’n fleece dekentje en het oog mag ook wel wat. Doeken kleden gewoon mooier af. Zie een omslagdoek dames als een soort los jasje die je overigens ook als een driehoek sjaal kunt draperen. Goede driehoekige doeken zijn van katoen, wol of acryl. Natuurlijke stoffen, dus.

Per seizoen een andere omslagdoek dames

Wie heeft er nu aan één omslagdoek genoeg. Ideaal heb je er meer liggen. Zo kun je leuk combineren. Maar afhankelijk van de stof kun je ze zo ook inzetten bij verschillende weertypes. Zo is een gebreide wollen omslagdoek dames erg lekker om te dragen als de winterdagen binnenvallen. Op zomerse momenten voegt linnen zich goed op je lichaam want dan heb je luchtigheid nodig. Als de echte zomer nog moet aanvangen, werkt een doek van katoen heel goed. Omslagdoeken kun je soms samen kopen met prachtige kiltspelden. Check wel naar doeken die een goede kwaliteit laten zien. Die zijn namelijk kleurecht en krimpvrij en gaan veel langer mee dan inferieure omslagdoeken.

Zie je het zitten? Bekijk dan het gehele assortiment op Knit Factory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *