Top 4 exclusieve horlogemerken

Er zijn veel horlogemerken die gespecialiseerd zijn in de productie van kwalitatieve horloges. Er zijn er echter maar weinig die exclusieve en hoogstaande uurwerken afleveren. De top 4 exclusieve horlogemerken die horloges voor heren maar ook voor dames ontwikkelen:

Rolex

Rolex is een wereldberoemd horlogemerk dat synoniem staat aan luxe, kwaliteit en exclusiviteit. Het horlogemerk is in 1905 opgericht door Hans Wilsdorf die een mechanisme ontwikkelde dat zichzelf door een beweging van de pols steeds opwond. In 1910 was Rolex het eerste horloge dat de Swiss Certificate of Chronometric Precision ontving. Het Oyster horloge was het eerste horloge dat 100 procent waterdicht, schokbestendig en vuilwerend was. Gedurende de Tweede Wereldoorlog ging Rolex over op het maken van exclusieve horloges die alleen weggelegd waren voor rijke personen. Op dit moment produceert Rolex gemiddeld 2000 horloges per dag die in meer dan 100 landen verkocht worden.

Omega

Omega is in 1848 opgericht door de Brandt familie in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland. Na een halve eeuw werd Omega het grootste horlogemerk in Zwitserland. Per jaar werden er meer dan 240.000 horloges gemaakt door Omega. De lange historie spreekt boekdelen over het succes van het merk. Zo was het eerste horloge op de maan een Omega horloge en het eerste duikhorloge is ontwikkeld door Omega. Iedereen die goed oplet tijdens films heeft gezien dat Omega al lange tijd de leverancier is van het James Bond horloge.

Patek Philippe

Patek Philippe wordt gezien als het meest prestigieuze horlogemerk ter wereld. Het merk is in 1839 opgericht door Antoni Patek en Franciszek Czapek. Het bedrijf heeft een lange historie met splitsingen en overnames maar de kwaliteit is altijd hoog gebleven. Zo wordt het uurwerk nog steeds volledig in eigen huis gemaakt. De Sky Moon Tourbillon van Patek Phillipe is het duurste horloge ter wereld. Jaarlijks worden er maar drie van gemaakt.

Audemars Piguet

Audemars Piquet is zonder twijfel één van de luxe horlogemerken op de markt. Het Audemars Piguet merk staat bekend om de precieze uurwerken en waardevolle metalen en grondstoffen die gebruikt worden zoals goud, diamanten en platina. Veel modellen hebben gecompliceerde uurwerken met een kalender. De Royal Oak collectie van Audemars Piquet is het meest bekend met de karakteristieke achthoekige bezel.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.