kleding voor in je rolstoel

De opties van aangepaste kleding voor in je rolstoel

Afhankelijk zijn van een rolstoel is zeker niet altijd gemakkelijk. En als je dan ook nog eens niet alle kleding aan kunt trekken die je zou willen, is dat helemaal lastig. Echter is er tegenwoordig genoeg leuke, modieuze kleding te vinden, die aangepast is op rolstoelgebruikers, zodat je ook in een rolstoel mooie kleding aan kunt trekken. Deze kleding zit ook nog eens comfortabel, wat ook niet geheel onbelangrijk is als je vaak in een rolstoel zit.

Je hebt onder andere aangepaste rokken, broeken en jassen voor mensen die in een rolstoel zitten. Hieronder de opties van rolstoelkleding voor in je rolstoel.

Rokken

De aangepaste rokken voor een rolstoelgebruiker kenmerken zich vooral door het enorme comfort. Door de grote rits kan de gehele rok open gelegd worden en van boven naar beneden eenvoudig dichtgeritst worden. Zo kun je er eenvoudig instappen en door het hogere achterpand, heb je ook nooit een oude rug met een aangepaste rok. Dat is wel zo fijn in de winter, als je toch graag een rok draagt.

Broeken

Bij een aangepaste broek heb je een knoop of ritssluiting die eenvoudig geopend en gesloten kan worden. vaak kan dit door middel van een magneet of een haakje. Ook hebben deze broeken langere pijpen en een langer achterpand, wat erg lekker is in de winter, zodat je geen kou vat als je in de rolstoel zit. De riemlussen zorgen er verder voor dat de riem eenvoudig in de broek gestoken kan worden, om de broek strakker te trekken. Door de grotere zakken, kun je ook eenvoudig een portemonnee, telefoon of iets anders opbergen en kun je er toch altijd bij. 

Jassen

Rolstoel kleding voor heren of dames bestaat uiteraard ook uit een (warme) jas. Heb je naast een beperking aan je benen, ook een beperking aan je armen? Dan is een aangepaste jas erg handig. Deze jas is met één hand te openen en heeft een linker- of rechterritssluiting. Vaak kan de jas ook magnetisch geopend worden en zit er minimaal een grote zak aan de voorkant om waardevolle spullen in op te kunnen bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *