Een goede kapper inschakelen: Hoe doe je dat?

Veel vrouwen, maar zeker ook mannen, vinden het belangrijk dat hun haar goed zit. Ergens is dit logisch, want je haar kan veel betekenen voor het zelfvertrouwen. Zo zal je je waarschijnlijk een stuk zelfverzekerder voelen als je weet dat je haar er gezond uitziet en je kapsel prima zit. Je zal hoogstwaarschijnlijk minder vertrouwen uitstralen wanneer er stukken uitgroei of grijze lokken zichtbaar worden. Of je nu een afspraak wilt voor het bijpunten van je huidige kapsel of dat je een compleet nieuwe look wilt, om tot een gewenst resultaat te komen, is een goede kapper inschakelen van groot belang.

Wat als je niet tevreden bent over je kapper?

Het kan zijn dat je jaar in, jaar uit bij dezelfde kapper je haren laat doen en dat je dik tevreden bent over zijn of haar kwaliteiten. In dat geval kun je jouw toekomstige afspraken bij dezelfde kapper inplannen. Helaas is niet iedereen even tevreden over zijn kapper. Is het resultaat heel anders dan je had verwacht? Of heb je het gevoel dat je kapper helemaal niet geluisterd heeft naar jouw wensen? Misschien schaam je je zelfs wel voor de coupe waarmee je de kapperszaak hebt verlaten. In dergelijke gevallen wordt het tijd om op zoek te gaan naar een persoon die jouw lokken wel met zorg en respect onder handen neemt. Maar hoe weet je of een kapper goed is?

Hoe kies je een goede kapper?

De eerste stap om klant te worden bij een goede kapper, dat wil zeggen, een kapper die jouw met een gevoel van tevredenheid en vol zelfvertrouwen de zaak uit laat lopen, is door niets te overhaasten. Loop niet op goed geluk een willekeurige kapperszaak binnen, maar doe vooronderzoek. Op internet is vrijwel alles te vinden, dus waarschijnlijk ook ervaringen van klanten bij de kapsalon die jij overweegt. Reviews zeggen niet alles, maar als er opvallend veel mensen negatief commentaar hebben achtergelaten en hun ontevredenheid uiten, dan kun je misschien beter even verder zoeken.

Duur is niet per definitie goed

Veel mensen denken dat, wanneer een kapper duur is en er ‘coiffeur’ op de gevel staat in plaats van ‘kapper’, de kwaliteit dan wel goed moet zijn. Dit hoeft niet per se zo te zijn. Andersom kun je je bij extreem goedkope kapsalons wel afvragen of deze prijzen niets afdoen aan de kwaliteit. Uiteraard zullen er veel prijzige hairstylisten zijn die vakwerk afleveren, maar ga hier niet blind vanuit.

Durf te vragen!

Heb je mensen in je omgeving van wie het haar er in jouw ogen altijd uitziet om door een ringetje te halen? Schroom dat niet om te vragen door wie ze hun haar laten doen en wat hun ervaringen met de betreffende persoon zijn. Vraag niet alleen bij welke zaak ze hun haren laten stylen, maar vraag ook specifiek naar de persoon. Laat ook, wanneer je een kapper hebt gevonden die jou goed bevalt, de volgende afspraak inplannen bij díe persoon, om teleurstellingen in de toekomst te voorkomen.

Bron:Fashionopzijnbest.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *