Extra lange overhemden voor mannen van postuur

Overhemden met mouwlengte 7 zijn speciaal ontworpen voor de lange man. De overhemden beschikken over extra mouwlengte, zodat de armen vrij kunnen bewegen en de mouw mooi aangesloten zit. Mannen met lange armen zijn over het algemeen gewoonweg ook groot qua lengte. Daarom beschikken de ontwerpen van Mouwlengte 7 niet alleen over extra centimeters aan de mouwen, maar zijn er ook modellen beschikbaar met extra ruglengte. Want een overhemd dat steeds boven de broekboord uitkruipt is de ergernis van iedere lange man.

Extra lengte voor de hedendaagse man

De mannen in West-Europa zijn de langste mannen ter wereld, met als één van de koplopers de Nederlandse man met een gemiddelde van 1.80. Meer dan zestig procent van de Nederlandse mannen is zelfs langer. Niet alleen extra mouwlengte, ook extra lengte in de rug is voor deze mannen vaak meer dan welkom. De overhemden van Mouwlengte 7, ook wel bekend als Sleeve7, bieden een optimale pasvorm voor de hedendaagse man.

De betekenis van mouwlengte 7

De term mouwlengte 7 is afgeleid van het Engelse begrip Sleeve 7. Het begrip duid de afmeting aan en wordt pas gebruikt wanneer de mouwlengte van een overhemd 70 centimeter of langer is. Dit is circa vijf centimeter langer dan een standaard blouse. Precies genoeg extra centimeters om niet het gevoel te hebben dat je overhemd omhoog kruipt of trekt bij de polsen wanneer je een beweging maakt met je armen.

Variatie in design

In het verleden was het regelmatig zo, dat als je geen standaard maat had, de keuze voor overhemden beperkt was. Tegenwoordig bestaat er gelukkig een stuk meer variatie en keuze in overhemden. Kies je voor een chique en tijdloos wit overhemd? Of wil je juist eens wat gedurfds? Zoals een overhemd in een felle kleur, met streepje of print? Tegenwoordig kan het allemaal, ook wanneer je meer lengte nodig hebt. Laat je karakter zien en kies een overhemd dat bij je past.


BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *