Haarstukken

Haarstukken

Haaruitval is een lastige situatie, wat mensen vaak lastig een plekje kunnen geven. Helemaal wanneer de eerste kale plekken al op een jonge leeftijd tevoorschijn komen. Er zijn veel verschillende oorzaken die kunnen resulteren in haaruitval, veelal is dit voor mannen helaas genetisch bepaald. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat haaruitval het zelfvertrouwen van een persoon flink kan schaden. Deze mensen komen vaak uit bij een haarreconstructie, haarstukken of een haartransplantatie als een mogelijke oplossing voor dunner wordend haar of kaalheid. In dit artikel wordt er informatie verschaft over haarstukken.

Wat is een haarstuk?

Een haarstuk is niks anders dan een effectief instrument waar een kale plek op het hoofd versluierd kan worden. Het is tegenwoordig mogelijk om een haarstuk te laten produceren van zowel synthetisch als echt haar. Een stuk wat van echte haren is gemaakt heeft de volgende voordelen:

  • Het heeft een lange levenscyclus
  • Het heeft de meest natuurlijke uitstraling
  • Het kan blijvend worden gedragen (tijdens sporten, douchen, slapen et cetera)
  • Het vergt weinig inspanning om het te verzorgen

Waarom worden er haarstukken gedragen?

Haarstukken worden veelal gedragen door mensen die om verschillende redenen zoals: kanker, alopecia androgenetica en verschillende haarziektes haar hebben verloren. Het verliezen van haar tast in de meeste gevallen het zelfbeeld van een individu aan. Om deze reden kiezen mensen er ook vaak voor om een haarstuk aan te schaffen. Een kwalitatief haarstuk geeft de persoon weer het uiterlijk wat hij/zij graag zou willen hebben. Mensen die vanwege haaruitval een dergelijk stuk hebben aangeschaft worden zelfverzekerder en durven zichzelf ook weer vol trots aan de wereld te tonen en kansen aan te grijpen.

Wat zijn de kosten en worden deze vergoed?

De kosten van een haarstuk/haarreconstructie liggen tussen de 3.000,- en 4.000,- . Helaas wordt alopecia androgenetica (erfelijke kaalheid bij mannen) door de wet niet als een ziekte gezien. Er zijn dus weinig zorgverzekeraars te vinden die bij deze kwaal het haarstuk willen vergoeden. Als een ziekte juridisch gezien wel wordt erkent, dan dient de zorgverzekeraar een bijdrage te doen of deze te vergoeden.

Het is ook mogelijk om de kosten fiscaal af te trekken als er aangetoond kan worden dat een persoon psychisch last heeft van zijn/haar kaalheid. Dit dient echter wel bewezen te worden door opgestelde stukken van een deskundige, veelal een psycholoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *