Tips om jouw haarverzorging te verbeteren

Tips om jouw haarverzorging te verbeteren

Het verzorgen van je haren is een tijdrovende klus en het kan ingewikkeld zijn als je niet weet wat je moet doen. Iedereen wilt graag sterk en gezond haar op zijn/haar hoofd, maar niet iedereen heeft helaas de kennis om dit doel te verwezenlijken. In dit artikel worden er tips gegeven die helpen om jouw haarverzorging naar een hoger niveau te tillen.

Was niet te vaak en te heet je haren

Het is voor een gezonde bos haren belangrijk dat je niet te vaak in de week je haren met shampoo wast. Door je haren te vaak met shampoo te wassen, kunnen de chemische stoffen je haar beschadigen en uiteindelijk uit laten drogen. Dit is natuurlijk niet wenselijk en was daarom soms je haar alleen met water.

Onthoud goed dat je je haren het beste met lauw of koud water kan wassen. Als je je haar met (te)heet water wast, dan zullen je haren uiteindelijk worden beschadigd en krijgt je haar een doffe en wollige uitstraling. Het wassen van de haren met koud of lauw water is veel gezonder voor het haar. Lauw water kan je gebruiken om efficiënt de afvalstoffen uit het haar te verwijderen, om vervolgens af te sluiten met een koude spoeling. Koud water geeft je haren namelijk een stralende/glanzende look.

Stop met het droog wrijven van je haar en begin te deppen

Om af te sluiten met het gehele douche proces is het aan te raden om voortaan je haar droog te deppen i.p.v wrijven. Wrijving zorgt er namelijk voor dat de haarschubben op de hoofdhuid zich gaan openen, dit resulteert in haar wat sneller losbreekt. Als je dept blijven de haarschubben netjes dicht en hoef je je geen zorgen te maken over haar wat uitvalt.

Let op je voeding

Het letten op je voeding is ook erg belangrijk voor de kwaliteit van het haar. Zo zijn er verschillende voedingsstoffen zoals biotine en zink, die een positieve impact hebben op je haar. Om het eenvoudig te houden is de focus in dit artikel voornamelijk gelegd op de inname van eiwitten.

Je hebt vast wel eens wat gehoord over eiwitten en bent waarschijnlijk bevooroordeeld dat dit eiwitten alleen zijn weggelegd voor de fanatieke sporters onder ons. Niets is minder waar, sterker nog eiwitten zijn cruciaal voor gezond haar. Eiwitten zijn namelijk bouwstoffen en het haar heeft natuurlijk wel genoeg bouwstoffen nodig om zich te ontwikkelen en te verankeren in de hoofdhuid. Eiwitten kan je veelal vinden in vlees, vis, zuivel en verschillende boonsoorten.

Breng regelmatig een bezoek aan de kapper

Naar de kapper gaan is ook goed voor zowel de gezondheid als het visuele plaatje voor het haar. Als je naar de kapper gaat worden de dode haren verwijdert. Het gezonde haar wat overblijft krijgt op deze wijze genoeg kansen om zich op een gezonde wijze te ontwikkelen.

Als je langsgaat bij een kapper in Amsterdam, dan ben je er zeker van dat dood haar wordt verwijdert, je behandelt wordt met de meest kwalitatief hoogstaande producten van merken zoals Keune en Farouk waar gezonde vitamine voor het haar in zitten. En tot slot heb je de mogelijkheid om nog meer tips te vragen voor jouw haarverzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *