Retro kleding

Retro kleding is zoals het woord retro al zegt, terug van weggeweest. De nieuwste fashion inspireert zich de laatste jaren steeds vaker op oude trends en op straat zie je veel vaker mensen met een retro stijl voorbijlopen. Is het een melancholie naar eerdere tijden, of is het gewoon een coole stijl? Een retro stijl ziet er vaak enorm stijlvol uit en is daarom ook razend populair. Waar kun jij het best terecht voor fashion om een retro stijl te creëren? Hier is een overzicht van waar de beste retro fashion verkrijgbaar is.

De grote winkelketens
Het klinkt misschien tegenstrijdig om naar grote modewinkels te gaan die met de laatste trends meegaan om een retro stijl te creëren, maar het is zeker de moeite. Omdat de retro stijl nu zo gewild is, spelen de grote modewinkels hier goed op in. Jaren ’90 kleding zie je bijvoorbeeld nu in alle bekende modewinkels hangen. Zoek bijvoorbeeld eerst kledenstukken die jij retro vindt op via internet of tijdschriften en je zult je verbazen hoeveel van deze items je in de winkels al kunt vinden.

Vintage winkels
Bij vintage winkels ben je gelijk aan het juiste adres voor retro kleding. Al deze kleding is tweedehands en heeft een retro look. Nederland beschikt over een aantal grote vintagewinkels zoals Episode, die in meerdere grote steden een winkel heeft. Deze winkel is het walhalla voor retrokleding. Daarnaast zijn er ook veel lokale vintagewinkels, hier vindt je unieke kledingstukken van vroeger. Voor een goede retro look ben je bij een vintage winkel aan het juiste adres.

Kringloopwinkel
Velen zullen misschien afschrikken van het idee om bij een kringloopwinkel kleding te kopen, maar juist hier kun je goed terecht voor een retro look. Je moet het eigenlijk gewoon zien als een vintage winkel. Vaak is het wel iets minder goed georganiseerd dan een vintagewinkel, maar dat maakt het juist extra spannend om een goed item te vinden. En als je eenmaal bijvoorbeeld een retrojurk gevonden hebt, zal je je verbazen over de prijs. Voor maar een paar euro vindt je bij de kringloopwinkel retro kleding.

Online
Er zijn genoeg manieren om online retro kleding te vinden. Er zijn speciale websites die zich specialiseren in kleding met een retro look, zowel nieuwe kleding als tweedehands. Een site als United Wardrobe functioneert als een soort collectieve vintage winkel. Hier kun je gericht zoeken naar retro kleding en die van een particulier overkopen. Je kunt hier heel makkelijk zoeken op het woord retro of naar een retromerk.
Ook Marktplaats kan jouw zoektocht naar vintagekleding verder helpen. Hier kun je ook op merk of op het woord retro zoeken naar kleding.

Retro kleding vinden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt bij veel grote modewinkels vandaag de dag al terecht voor retro kleding. Vintage kledingwinkels zijn vandaag de dag enorm populair en hier vindt je allemaal kleding met een retro look. Online zijn er boetiekjes die retrokleding verkopen of websites waar je retrokleding kunt kopen en verkopen. Retro kleding is letterlijk terug van weggeweest en overal verkrijgbaar.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.