De voordelen van Falke Run sokken voor sporters

Tijdens het sporten is het belangrijk om goed materiaal te hebben. Iets wat hierbij dikwijls over het hoofd wordt gezien zijn de kousen. Nochtans zijn deze van evenveel belang als de schoenen: neem dan ook de tijd om te vergelijken, en aarzel niet om hier wat geld aan te spenderen om zo op een zo comfortabel mogelijke manier te sporten.

Als we sportkousen zeggen, denken we onmiddellijk aan de Falke Run Sokken. Deze sokken hebben de gekende Falke kwaliteit, en zijn speciaal gecreëerd om te sporten. Sportsokken dienen immers andere kwaliteiten te hebben dan de gewone doordeweekse sok. Zo is het heel belangrijk dat ze warmt regulerend en vochtafvoerend zijn en niet afzakken, zodat je voeten uw dagelijkse loopsessie’s op een zo goed mogelijke manier doorkomen. Falke heeft dit allemaal voorzien.

Hun sokken zijn afzonderlijk gemaakt voor de linker en rechter voet, met anatomisch gemaakte voeringen en een linker- en rechter teenverloop. Zoals al de Falke sokken heeft de Falke Run ook een perfecte pasvorm, waardoor ze perfect rond zowel uw linker- als rechtervoet sluiten.

Als we kijken naar het materiaal waaruit deze kousen zijn gemaakt, dan zien we dat deze 80% katoen zijn, en 20% polyamide. Het huidvriendelijke katoen is van hoogwaardige kwaliteit, wat de levensduur zelfs na veelvuldig wassen ten goede komt, maar is tegelijkertijd zacht. De kous is middeldik, en de zool van de kous is gemaakt van polyamide. Deze badstof ligt op het voetbed van de kous, en zorgt voor een ideale schok- en vochtabsorptie. Het laat ook toe, samen met het katoen, dat de voet perfect kan ademen. Deze sok is dus ook perfect mogelijk voor dagelijks gebruikt.

De naden van de teen zijn handgeketteld, een techniek die Falke voor al hun sokken gebruikt, en ervoor zorgt dat er geen drukpunten zijn op de tenen. De kousen zijn dus naadloos. Daarenboven zijn zowel de tenen als de hiel versterkt.

De kous komt in unikleur, dus in 1 kleur, maar hier is wel heel wat keuze in. Je kan deze kousen vinden in verschillende tinten blauw, beige, wit, zwart, rood, chestnut, grijs enzoverder.

De sokken van Falke mogen in de wasmachine worden gewassen, op maximum 40 graden, via het fijnwasprogramma. Ze mogen echter noch in de droogkast, noch gestreken worden, om de hoge kwaliteit zo lang mogelijk te behouden.

Kort samengevat, zijn De Falke Run sokken de ideale sokken zowel voor dagdagelijks gebruik, als voor het sporten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *