rolex datejust

Wat houdt een Datejust van Rolex in?

Of je nou gewoon aan het kijken bent naar verschillende soorten horloges omdat je ze er gewoon erg mooi uit vindt zien of omdat je echt van zins bent om er eentje aan te schaffen, je komt op een gegeven moment waarschijnlijk wel langs de Datejust van Rolex. Dit is namelijk een horloge dat vrij iconisch is geworden. Het is namelijk niet alleen maar een horloge dat er ongelooflijk mooi uitziet, maar het was in zijn tijd ook echt een revolutie. Waar je eerst alleen maar de tijd op horloges kon zien, was dit een van de eerste horloges waar je daarnaast ook nog eens de datum kon zien.

Een Datejust om altijd de datum te weten

Hierboven is het ook al even kort gezegd, maar het is dus zo dat je een Datejust zou kunnen aanschaffen omdat het een horloge is dat ook de datum laat zien. Dit kan enorm handig zijn, zeker als je zelf heel vaak vergeet wat de datum nou is. Er zijn natuurlijk een heleboel andere manieren om achter de datum te komen, maar er bestaat eigenlijk niets dat sneller is dan gewoon even op je horloge kijken. Dit is dan ook de ideale plek om te kunnen zien wat de datum nou is. Mocht dit jou als muziek in de oren klinken, dan is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de Datejust van Rolex.

Eerste horloge met de datum erop

Tegenwoordig heb je natuurlijk veel meer soorten horloges die je de datum laten zien. Het is echter wel mooi om te weten dat de Rolex Datejust de eerste was die dit deed. Al in 1945 werd dit horloge op de markt gebracht en toen al maakte het gebruik van het feit dat je de datum gewoon gemakkelijk op het horloge kon zien. Dit is natuurlijk ongelooflijk gezien het feit dat dit inmiddels alweer bijna 80 jaar geleden is. Dat dit toen al allemaal kon is een ongelooflijke prestatie en dus kun je ervoor kiezen om voor de Datejust te kiezen omdat dat het horloge is dat dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.

Een Datejust past mooi om de pols

Natuurlijk is het verhaal achter de Datejust al erg leuk, maar dat is natuurlijk niet genoeg om het ook echt meteen te gaan kopen. Het is namelijk zo dat je horloge er vooral ook erg mooi uit moet zien. Je wil echt gezien worden met het horloge dat je om de pols draagt. Gelukkig is dit dan ook zeker het geval met een Datejust. Naast het verhaal is het namelijk ook gewoon echt een heel mooi horloge dat erg goed in elkaar is gezet. Je kunt hier dus gemakkelijk flink wat jaartjes van genieten.

Voor welke Rolex ga jij?

Als je voor een horloge wil kiezen dat echt tot de top van de horloges behoort, kom je al gauw bij Rolex uit. Je hebt dan een heleboel keuze, maar een Datejust blijft toch wel een van de populairste opties. Dit komt door het verhaal achter dit horloge, maar ook door het feit dat deze er gewoon ongelooflijk mooi uitziet. Kijk vooral ook naar andere Rolex horloges, de Rolex Submariner bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *