Kledinghoezen voor de bescherming van kleding

Het beschermen van kleding tegen vocht en vuil is een belangrijke aspect om langer met je kleding te kunnen doen. Iedereen heeft wel eens motten in zijn kast gehad of zelfs erger, vocht. Vaak wordt kleding opgeborgen op zolderkamers die slecht geventileerd zijn en waar insecten vrij spel hebben. Wanneer je dan van collectie gaat wisselen van bijvoorbeeld zomer naar winter en vervolgens blijkt je kleding te zijn aangetast door vocht of insecten is dat een behoorlijke (financiële) tegenvaller.

Enkele kledinghoes

Voor dit probleem is een eenvoudige oplossing; de juiste kledinghoes. Dat lijkt eenvoudig, echter zijn er toch een aantal verschillende kledinghoezen met verschillende toepassingen. Deze hoezen hebben ook allemaal hun eigen sterke en minder sterke kanten. Om te beginnen is er de kledinghoes waarbij het gehele kledingstuk in 1 keer kan worden opgeborgen (zie afbeelding). Deze hoezen zijn vaak voorzien van een rits en verkrijgbaar in verschillende lengtes van 100, 150 en 200cm. De eerste afmetingen zijn geschikt voor shirts, tuien, korte jassen. Heb je wat extra lengte nodig dan is de kledinghoes van 150cm handig voor het opbergen van langere jassen jurken. De hoezen van 200cm zijn vooral geschikt voor galajurken en trouwjurken. Een voordeel van deze groep is dat de prijs laag is en de kleding goed beschermt wordt. Nadeel is dat er maar 1 stuks kleding past.

Collectie kledinghoes

Mocht je meerdere stukken kleding veilig willen opbergen dan is de kleding collectie hoes een ideale oplossing. Deze kledinghoezen hebben een hangruimte tot wel 40cm. Dit betekend dat je makkelijk meerdere kledingstukken naast elkaar kunt opbergen. Deze kledingzakken zijn er in twee verschillende lengtes; 100 cm en 130cm. Ook deze hoezen zijn vocht en insecten werend.    Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *