De juiste schoenen voor wandelgenot

De juiste schoenen voor wandelgenot

Op zoek naar de juiste schoenen voor optimaal wandelgenot? Dat is een beste zoektocht. Zeker wanneer je niet precies weet waar je op moet letten. Goede wandelschoenen zijn super belangrijk voor wanneer je een groot stuk wilt gaan lopen. Wandelschoenen geven je namelijk steun bij het wandelen en verminderen daardoor voetklachten. Dit komt doordat wanneer je te weinig steun uit de zool van je schoen haalt, je uiteindelijk naast je schoenen gaat lopen. Hoewel dit best een leuk spreek woord is, kan het funest zijn voor je voeten. Een goed paar schoenen geven namelijk in de gehele lengte en breedte van de voet steun. Hierdoor wikkel je je voet automatisch beter af, waardoor je beter en stabieler gaat wandelen. Hierdoor krijg je ook geen last van je enkel of been.

Hoe bepaal je de juiste maat

De juiste maat bepaal je door het goed opmeten van je voet. Dit geldt niet alleen voor de lengte, zoals bijna alle schoenen verkocht worden, maar ook voor de breedte van de voet. Schoenen komen namelijk niet alleen in een lengtemaat, maar ook in een breedtemaat. De breedtemaat bepaalt of je voet knelt en of de schoen goed aansluit op de voet. Een goede schoen zit goed in de breedte en in de lengte. De lengtemaat van je voet kent iedereen eigenlijk wel. De breedtemaat niet. Dus voordat we de juiste maat uitzoeken, moeten we eerst de juiste breedtemaat bepalen.

Hoe bepaal je jouw breedtemaat

De breedtemaat van je schoenen bepaal je door een meetlint over de bal van je voet te leggen. Een gemiddelde voet is 22cm, wanneer jouw voet breder is dan dat zit je in een bredere wijdtemaat. Een bredere schoen betekent een bredere zool die dus beter ondersteunt bij dagelijks gebruik. Een goede schoen zal je altijd in de lengte en de breedte ondersteunen.

Ventilerende schoenen

Daarnaast zijn ventilerende schoenen van belang. Wanneer je gaat sporten en wandelen, komt er een boel vocht vrij in je voeten. Vochtige voeten zorgen over het algemeen voor blaren en andere voetklachten. Zorg er dus voor dat je schoenen aan hebt die goed ventileren.

Kies een goed merk

Beknibbelen op schoenen is nooit een goed idee. Daarom een aantal merken die goede schoenen hebben voor pittige activiteiten. Denk hierbij aan Xsensible schoenen, Durea en Gijs. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *