Motorkleding kopen leer, kevlar of textiel

Motorkleding kopen: leer, kevlar of textiel?

Bij de aankoop van nieuwe motorkleding heb je de keuze uit verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld tussen motorkleding van leer, kevlar en textiel. Welk materiaal is het meest geschikt voor een ritje op de motor? Welk materiaal zal het langst meegaan? Enzovoorts. Dit artikel zet de verschillen tussen motorkleding van leer, kevlar en textiel voor je op een rijtje. Van welk materiaal gebruik jij momenteel motorkleding?

Motorkleding van leer gebruiken

Het gebruik van motorkleding van leer levert een aantal belangrijke voordelen op. Zo is leer nauwsluitend, waarmee voorkomen wordt dat de kleding zal klapperen onderweg. Het motorpak zal zich steeds meer vormen naar je lichaam. Daarbij ademt leer, waardoor warmte goed kan ontsnappen. Hierop aansluitend heeft leer een hoog smeltpunt. Nadeel van leren motorkleding is het feit dat dit materiaal niet waterdicht is en de verflaag snel kan beschadigen.

Textiel als alternatief voor leer

Wie niet voor leren motorkleding kiest, zal al snel uitkomen bij motorkleding van textiel. Het voordeel hiervan is dat je dit eenvoudig over je alledaagse kleding kunt dragen. Ideaal voor ritten naar je werk! Daarbij is het materiaal waterdicht en relatief eenvoudig te reinigen. Nadeel van textiel is dat het materiaal niet volledig aansluit op de vorm van je lichaam, waardoor de motorkleding kan gaan klapperen. Daarbij is het materiaal aanzienlijk minder slijtvast dan leer.

Kevlar voor stijlvolle motorkleding

Een derde optie is motorkleding van kevlar. Dit materiaal is bijzonder stijlvol, omdat het lijkt alsof je een normale jeans draagt. Het materiaal biedt echter een aanzienlijk betere bescherming dan de reguliere jeans. Een kevlar motorbroek wordt niet over andere kleding gedragen, zoals dat bij textiel wel het geval is. Je kunt deze motorkleding ook op je werk of tijdens een feestje dragen! Comfort is bij kevlar motorkleding het belangrijkste. Nadeel hierbij is vanzelfsprekend, dat de bescherming minder goed is dan bij motorkleding van leer of textiel. Ook in de winter is kevlar motorkleding het minst prettig om te dragen, in vergelijking met de andere materialen.

Nieuwe motorkleding kopen? In de webshop van MotorkledingStore vind je een zeer uitgebreid assortiment motorkleding van topkwaliteit van diverse bekende merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *