Ondergoed dames – zeg het met katoen!

Het zit lekker, het voelt goed, het ademt heerlijk, geen wonder dat ondergoed van katoen gewild is. Katoen is de ideale stof die je meteen op je lijf draagt, comfortabel en ook nog eens gezond. De natuur staat dan ook aan de basis van deze stof. Katoen is een natuurlijke vezel die het zaadpluis van de katoenplant (Gossypium) levert. Die vezels groeien in de zaaddoos van de plant en zijn bedekt met een pluis dat uit een myriade van kleine draadjes bestaat. Daarom voelen katoenvezels ook zacht, ademen ze en zijn ze snel te spinnen tot garen. En van dit garen wordt vaak topondergoed gemaakt. Puik ondergoed dames.

Al een eeuwenoud succes

De textielproductie is al duizenden jaren schatplichtig aan het katoen. Waar dit succesverhaal begon, dat ligt nu in de nevelen van de geschiedenis. Er zijn aanwijzingen dat al in het oude India en Egypte katoen werd verbouwd en verwerkt tot textiel. Duidelijk is wel dat nu de hele wereld bekend is met de stof.

Ondergoed dames: twee voordelen

Ondergoed dames hebben baat bij katoen. Vooral als het gemaakt is van honderd procent katoen. Dan voelt het heerlijk zacht aan tegen de huid en brengt zo een ultiem comfort teweeg, vooral bij de gevoelige huid van de intieme delen. Omdat synthetische vezels zoals polyester of nylon in hun geheel afwezig zijn, is er eigenlijk geen kans op irritatie of jeuk. Daarnaast wordt het ademende vermogen van katoen geroemd. Dit is echt luchtdoorlatend materiaal. En daardoor kunnen vocht en lichaamswarmte er ook gemakkelijk aan ontsnappen. Met tot gevolg dat overmatig zweten niet aan de orde is. Je intieme delen blijven droog en koel. Ook is bekend dat ademend ondergoed het risico op schimmelinfecties behoorlijk weet te verminderen.

Ondergoed dames: nog drie voordelen

Opname van vocht is belangrijk in ondergoed dames. Zo kan eventuele afscheiding of transpiratie worden opgevangen. Katoen is een kampioen in deze, die kan aanzienlijke hoeveelheden vocht opnemen zonder dat je je er niet meer comfortabel bij voelt; een streepje voor om de hele dag je fris en droog te voelen, dus. Van nature is katoen hypoallergeen en een van de beste stoffen voor vrouwen met een gevoelige huid of allergieën; synthetische vezels zijn wel vaak boosdoener bij allergieën. En tot slot is katoen ook duurzaam want bestand tegen veelvuldig wassen. De vezels behouden lang hun sterkte en vorm; slijtage van katoenen ondergoed gaat dus niet snel. En dat is goed voor je portemonnee.

Is het wel 100 %?

Nu is het wel zo dat katoen vaak in een mix zit bij ondergoed dames. Het wordt dan toegepast met synthetische vezels. Wil je dus goed katoenen ondergoed, let er dan op dat het honderd procent is. Pas dan heb je de beste werking van de stof: geen allergische reacties, geen huidirritaties en geen jeuk. Maar wel prachtig draagcomfort, een enorm ademend vermogen en goede opname van vocht. Zeker voor vrouwen die last hebben van wat zwaardere afscheidingen of menstruatie is puur katoen echt beter dan katoenmengsels. Tegelijk werk je ook aan een betere wereld, want katoen is hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *