Schurende bovenbenen in de zomer? Zo kan je toch jouw favoriete jurkjes blijven dragen!

Veel vrouwen herkennen het wel. De temperaturen stijgen en je trekt weer vol plezier je favoriete jurkjes en korte broeken uit de kast. Helaas merk je al na korte tijd dat je benen dit een minder goed idee vinden. Je bovenbenen schuren tijdens het lopen langs elkaar en door het zweten gaat dit alleen maar plakken en irriteren. Als je geen maatregelen treft, kan dit tot enorme huidirritatie leiden. Met alle gevolgen van dien.


Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je de hele zomer lange broeken moet dragen. Ga gewoon voor jouw favoriete shorts en jurkjes bij thestorewoerden.nl, want er zijn genoeg manieren om die schurende bovenbenen voortaan te voorkomen. Hieronder geven we enkele praktische tips.

Dun broekje

Draag je een wat langere jurk? Dan kun je er ook voor kiezen om een dun, strak broekje onder je jurk te dragen. Niet te lang, gewoon om je bovenbenen wat bescherming te bieden. Soms volstaat het ook al om simpelweg een boxershort te dragen. Een dergelijk broekje is bovendien ook fijn als je vaak op de fiets zit met jurkjes aan. Zo voorkom je dat je bij een windvlaag direct in je onderbroek rijdt.

Kies voor een wijdere jurk

Soms helpt het ook al om voor wat meer ‘lucht’ onder de jurk te zorgen. Zo voorkom je dat het broeierig warm wordt en er sneller schurende zweetplekken ontstaan. Kies daarom op warme zomerse dagen bij voorkeur voor wijde jurken. Dat zit niet alleen heerlijk, maar bespaart je ook heel veel pijnlijke plekken.

Bandelettes

Bandelettes zijn misschien wel dé uitvinding van de eeuw. Deze zijn speciaal gemaakt om schuren van de bovenbenen te voorkomen. Hiermee kan je dus elk gewenst jurkje zonder al te veel problemen dragen. Bovendien kunnen ze ook nog eens heel sexy zijn. Er zijn

bandelettes die erg eenvoudig zijn en nauwelijks opvallen, maar ook varianten met een sexy kanten rand. Zo is deze ook heel fijn te dragen als je bijvoorbeeld op date gaat.
Een bandelette is in feite een band die om de bovenbenen wordt geschoven en hiermee worden schuurplekken voorkomen. Het heeft veel weg van stockings, maar dan zonder het kousgedeelte.

Gebruik talkpoeder

Heb je niets van dit soort hulpmiddelen in huis en wil je vandaag nog jouw favoriete jurk of rokje aan? Geen probleem! Er zijn ook een aantal huismiddeltjes die je kunt gebruiken om het schuren te verminderen en zelfs geheel te voorkomen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld talkpoeder. Dit heeft bijna elke ouder wel in huis en is niet alleen heel goed voor de verzorging van de kapotte babybillen, maar zorgt er ook voor dat de bovenbenen minder zullen schuren. De poeder is immers vocht absorberend. Dit maakt dat je minder snel zal zweten en de benen minder wrijving zullen creëren. Houd er wel rekening mee dat dit effect niet de hele dag zal aanhouden. Het is dus wel verstandig om de bus mee te nemen als je voor langere tijd op pad bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *