Waarom investeren in een dure koffer?

Als je op reis gaat is een goede koffer of tas erg belangrijk, maar het is vaak zo dat je voor de reis zelf al veel geld kwijt bent. Daarom hebben veel mensen geen zin om nog veel geld uit te geven aan een koffer, al helemaal niet als het oploopt tot honderden euro’s. Toch is dit niet overdreven en is het de prijs zeker waard. Waarom is het goed om te investeren in een dure koffer?

Je doet er langer mee

Dit is misschien logisch, maar als je investeert in een goede koffer doe je hier waarschijnlijk jarenlang mee. Natuurlijk hangt het wel af van hoe vaak je de koffer gebruikt. Als je hem maar één keer per jaar gebruikt doe je er misschien wel je leven lang mee, maar dan is het zo veel geld niet waard. Als je veel reist is het het geld dus wel waard.

Je krijgt garantie

Het zou vervelend zijn dat je veel geld neerlegt voor een koffer, en dat je niet na een week niks meer aan de koffer hebt omdat er iets stuk gaat. Ondanks dat dit waarschijnlijk niet snel gebeurt krijg je vaak garantie: van bijvoorbeeld het merk Rimowa krijg je vijf jaar garantie en op Samsonite koffers zit soms zelfs tien jaar garantie.

Je bagage is beter beschermd

Duurdere koffers zijn van goede kwaliteit. Je hoeft met zo’n kwalitatief goede koffer niet bang te zijn dat je bagage sneuvelt bij elke stoot die de koffer krijgt. Ook is het handig dat koffers van duurdere merken vaak duidelijk te herkennen zijn. Je hoeft je dus geen of weinig zorgen te maken dat iemand er vandoor gaat met jouw koffer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *