Vermijd deze stijlfouten op de werkvloer

Vermijd deze stijlfouten op de werkvloer

Iedereen heeft wel eens zo’n collega gehad. Diegene die altijd nét een beetje verkeerd gekleed gaat. Jij komt aan met een mooi luxe colbert, terwijl die van je collega nét te korte mouwen heeft. Lees hier een aantal van die stijlfouten die je moet verwijden als je naar kantoor gaat.

Te korte broek

De enkels zijn net zichtbaar, of die sokken met stippen. Zorg ervoor dat je broek altijd de goede lengte heeft. Wanneer je een nieuwe broek koopt, pas hem goed. Doe vervolgens je sokken en schoenen aan om te kijken of je broek toch niet per ongeluk te kort is.

Het is wel erg strak

Nee, een te strakke broek is niet sexy. Je collega’s hoeven niet alles wat er onder je broek zit te kunnen zien. Ben je een aantal kilo’s aangekomen? Zorg er dan voor dat je een grotere broek koopt. Ook als je ondertussen weer probeert af te vallen.

Kr-kr-kreukels

Geen tijd gehad om te strijken in de ochtend en besluit je toch maar om dat overhemd gewoon aan te doen? Geen goed idee! Kreukels staan enorm onprofessioneel. Merk je dat je vaak geen tijd hebt om ’s ochtends te strijken? Maak er dan een gewoonte van om ’s avonds voordat je naar bed gaat alvast je kleren voor de volgende dag te strijken en klaar te leggen. Je zult zien dat je daardoor een stuk minder stress in de ochtend hebt.

Doorschijnend

Je kent ze wel: die hemdjes onder je overhemd. Probeer dit te voorkomen! Het staat heel erg onprofessioneel en het is niet bepaald aantrekkelijk. Zorg voor hemdjes die je niet kunt zien onder jouw overhemd of schaf gewoon een ander type overhemd aan die niet zo doorschijnend is.

Colbertjes

Een colbert is altijd goed, behalve als de mouwen te kort zijn, hij net te strak zit of de kleur niet goed past bij de rest van je outfit. Als je een luxe colbert aanschaft, zorg er dan voor dat je er eentje vindt die precies goed past, maar ook gemakkelijk te combineren is. Op die manier kun je hem makkelijk over je overhemd of polo aantrekken zonder een enorme stijlfout te maken.

Wil je een business casual outfit bij elkaar shoppen? Dan vind je op Gentiluomo.com een ruime collectie stijlvolle herenkleding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *