Alles over Tassen!

Al eeuwenlang zijn tassen handige voorwerpen, voor mannen en vrouwen. Vroeger hadden kleren geen zakken om voorwerpen mee te nemen. Er was dus iets nodig om de voorwerpen mee te kunnen nemen. Daarom maakten mensen vroeger tassen. Natuurlijk zagen de tassen er vroeger heel anders uit. Onderzoekers hebben door schilderijen en prenten kunnen zien hoe de tassen eruit zagen. Het zag er niet zo mooi uit, maar dat was ook niet de bedoeling, het ging om erom dat ze er spullen mee konden dragen. Er werden beugeltassen, leren tassen en tassen voor op dieren gemaakt. Toen er binnenzakken kwamen werd er nog steeds gebruik gemaakt van tassen omdat het heel handig was. Nu, jaren later wordt er nog steeds gebruik gemaakt van tassen en zijn er veel verschillende soorten en merken. Sommige zijn er voor de sier en sommige voor spullen.

Welke soorten tassen zijn er?

Tassen kunnen dus voor verschillende doeleinden worden gebruikt, een aantal voorbeelden van tassen zijn: schooltassen, fietstassen en damestassen.

Een andere naam voor een schooltas is een boekentas. Met deze tassen draag je boeken en andere schoolspullen met je mee. Je kunt schooltassen op de rug, schouder of aan de hand dragen. Er wordt gezegd dat je niet meer dan 10% van je gewicht mag dragen. VB. je weegt 50 kg dan mag een schooltas niet meer dan 5 kilo wegen.

Een fietsnaam is een naam voor alle soorten tassen die aan een fiets kunnen worden bevestigd. Er zijn verschillende fietstassen zoals: dubbele fietstas, kinderfietstas en een stuurtas. Een dubbele fietstas is een tas die over de bagagedrager wordt gelegd en bevestigd wordt met riempjes. Dit is de meest gebruikte fietstas. Een kinderfietstas is hetzelfde als een normale fietstas, maar is wat kleiner en hierom speciaal voor kinderen gemaakt. Een stuurtas is een aan de voorkant van de fiets, vaak bevestigd aan het stuur. Damestassen zijn vrouwelijke tassen gemaakt voor vrouwen. Deze worden vaak aan de hand gedragen en zijn bedoeld voor de sier en wordt daarom ook wel een handtas genoemd.

Bron: https://www.thefinaltouch.nl/Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.