Trui bedrukken

Kan ik zelf een trui bedrukken?

Een trui bedrukken kan op een aantal verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld zelf een Trui bedrukken in een aantal stappen. In deze blog leggen we je uit hoe je een eigen kleding kan bedrukken waaronder truien natuurlijk. Als je het goed doet hoeft de kwaliteit niet veel minder te zijn dan wanneer je het laat doen door een bedrijf. Al is het aan te raden om kleding te laten bedrukken door een bedrijf. Zodat je weet dat een bedrukte trui uit hoge kwaliteit bestaat. Benieuwd hoe je het thuis doet? Lees deze blog zodat je na het lezen het zelf kan doen!

Hoe kan ik een trui bedrukken?

Wat zijn de eerste stappen? Wat natuurlijk handig is dat je een goede trui thuis hebt liggen, het liefst een effen trui. Een zwarte of witte trui is aan te raden, omdat hier de kleuren goed bovenuit springen van je trui. Verder heb je een strijkbout en strijkplank nodig. Met behulp van transferpapier ga je het ontwerp goed op de trui bedrukken. Verder heb je bakpapier nodig en natuurlijk een ontwerp. Als de dit hebt kun je gaan beginnen!

Een ontwerp kun je zelf maken via de computer bijvoorbeeld, hier moet je wel letten op een aantal punten in het proces. Het is belangrijk dat je het ontwerp spiegelt voordat je het op transferpapier aanbrengt. Als je het niet spiegelt komt het ontwerp verkeerd om op uw trui te staan, dit is zeker niet wat we willen!

Nadat je het ontwerp hebt uitgeprint op transferpapier kun je de trui erbij pakken. Het transferpapier kan gewoon met de printer gebruikt worden! Zo kan je het met de printer uitprinten. Tot nu toe gebruik je alleen maar spullen die je thuis waarschijnlijk al hebt staan, echt super handig! Om te beginnen moet je het ontwerp uitknippen, als je geen witte randen wilt hebben moet je het dicht langs de rand van het ontwerp knippen. Zo blijft alleen het ontwerp over en verder niks meer. Leg het ontwerp op de plek van de trui waar het moet worden bedrukt. Over het ontwerp leg je het bakpapier en hier strijk je over heen. Tijdens het strijken kun je af en toe het bakpapier omhoog trekken om te zien of alles volgens wens verloopt. Zo kun je in een paar stappen al je eigen trui bedrukken.

Vind je dit teveel moeite? Je kunt verschillende kleding laten bedrukken door professionele bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Kleding zelf bedrukken is leuk voor een creatieve middag, maar als je dit voor je eigen bedrijf moet doen is het praktischer om dit door een bedrijf te laten doen.

Welke soorten kleding kan ik bedrukken?

Naast truien heb je vele andere kleding die je kunt laten bedrukken. Van petten en mutsen naar sportkleding of sokken. We zetten de populairste voor je op een rijtje:

  • Truien
  • T-shirts
  • Jassen
  • Bodywarmers
  • Werkkleding
  • Fleece vesten

Er zijn natuurlijk veel meer kledingsoorten die je kunt laten bedrukken. Benieuwd welke keuzes er nog meer zijn? Klik hier voor meer mogelijkheden in het bedrukken van kleding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *